Intervju med skådespelare #2

with Inga kommentarer

181050_516834378363391_1646433356_n
I vår nedräkning till premiären av ”I Krabbans Klor” ställde vi några frågor till medverkande Hampus Johansson som har ett stort ansvar i filmen. Här kommer hans egna ord.

Vad hjälpte du till med?
Komponerade och skapade all musik som ni hör i filmen. Gjorde även några ljudeffekter samt medverkade som skådespelare i rollerna som ryss och ”70-talsgöteborgare”. Hjälpte också till att fotografera vad som hände bakom kameran.
528196_516834648363364_360269203_n
Vad tycker du om din egen insats?
Jag är nöjd med min egen insats. Tycker musiken blev lyckad, även om det tog mycket tid att få till sjuttiotalskänslan.

Har du tidigare erfarenheter från något liknande?
Har skrivit och spelat musik sedan barnsben, dock var detta första gången jag komponerade något för en film. Mina skådespelarkunskaper/okunskaper har jag inte heller praktiserat förut; förutom en ganska misslyckad insats i femte klass (detaljer exkluderade).
603909_516834731696689_1209527055_n
Har du någon favoritfilm?
Är nästan lika entusiastisk när det rör film som när det rör musik -så jag har flera favoritfilmer. För att nämna några: The Artist, Upp, No Country for Old Men, Chicago, Pulp Fiction, Gudfadern, One Flew Over the Cuckoo´s Nest, Toy Story 3, Fight Club m.fl

Var det svårt att göra musik till en film?
Behövde nog inte tänka extra mycket på någonting -jag körde på intuition utifrån de riktlinjer jag fick från TP i form av exempelmusik samt verbala beskrivningar. Sedermera fick jag också mycket direktrespons då jag, Rasmus och Daniel hade speciella komponeringsmöten som fungerade bra, förutom att kommunikationen ibland var lite skakig. Fick bl.a. höra, för att citera: ”efter pianoslingan lägg in lite fler sådana där nötter” och en uppsjö av andra roliga meningar.

På det hela taget fungerade allt bra och projektet var kanske inte burleskt, men desto mer lärorikt och bjöd på sina stunder av förnöjelse och festligheter och jag är glad att jag deltog.

Share