Om

Tore Production (TP) gör kortfilmer i genrer som komedi och action. Vi startade år 2007. Medlemmarna är Oscar Gustafson, Daniel Nääs, Rasmus Wikberg och Olle Zander, som hela tiden kommer på nya kreativa idéer om filmer, som aldrig ens skulle kunna komma i tanken på de flesta.

Intresset för film började ganska tidigt, då de fyra killarna redan på mellanstadiet hade media i skolan där de fick göra helt egna filmer. Rasmus köpte en videokamera och den 10 maj 2007 gjordes den allra första filmen. Den handlade om en man vid namn Tore. Namnet Tore kom från en kompis till Rasmus pappa. Senare blev Tore ett så starkt kännetecken att vi tog namnet Tore Production.

Under vägen har det blivit en del priser och vi har fått bra kritik från alla möjliga människor på YouTube där vi oftast visar våra filmer. Tack vare alla tittare har vi fortsatt göra film för film. Utan YouTube och Internet skulle vi aldrig kunna nått den bredd vi har och därför lägger vi ner mycket tid på allt vad det heter med Facebook och Instagram mm.

Givetvis är det viktigaste att vårt arbete förbättras och inte hur vi når ut. Filmerna blir faktiskt mer avancerade för varje inspelning. Då mycket utrustning är hemmabyggd som kamerakranen, stuntdockan, dollyn och mikrofonbommen kan vi lägga pengar på annat som kanske en bättre kamera eller annan liknande utrustning som är svår att bygga själv.

Många kvällar och cafébesök krävs för att hitta idéer till en film. En del kanske tror att man kan göra det utan vidare, men så är inte fallet. Nya idéer är något man ofta kommer på när man gör en sak som att gå en promenad där du ser något inspirerande och kan tänka vidare på det som faktiskt kan bli något riktigt bra.

Vårt stora intresse kommer förhoppningsvis fortgå så länge nya idéer finns och det gör det alltid.

Övrigt

Utmärkelser

Daniel Dynamite

  • Bästa Film (Dalarnas Filmfestival 2009)
  • Deltagande Novemberfestivalen 2009

Daniel Dynamite & the Diamond Dispute

  • Lyckad Uppföljare (Dalarnas Filmfestival 2010)

August & Holger-Onykter Eskapad

  • Käckt Framfört Budskap (Dalarnas Filmfestival 2010)

I Krabbans Klor-Trailer

  • Bästa Film (Dalarnas Filmfestival 2014)
  • Publikens Pris (Dalarnas Filmfestival 2014)
  • Bästa Originalmusik (Dalarnas Filmfestival 2014)
  • Deltagande Novemberfestivalen 2014
Film- och fotoutrustning

Filmkamera: Sony HDR HC9E, Canon 500D & GoPro
Dolly: En vagn på räls att filma från
Kamerakran: 4 meter i aluminium, för bilder från hög höjd.
Mikrofon: Stereomikrofon Røde
Stuntdockan ”Johnson”: Hemmagjord docka i tejp. Helt i mänsklig storlek.
Rekvisita: Något som vi har i massor, från lösmustascher till nätstrumpor. Kläder brukar oftast inhandlas på en lokal second hand-butik.

Media

Kommer Snart

Övrigt

Tore Produzione in Italia (2014)
Tore Production on Tour (2012)

Olle Zander

WordPress, Film
070-944 16 96
olle@toreproduction.com

Rasmus Wikberg

Film, Foto, Grafisk design
070-147 19 85
info@toreproduction.com

Daniel Nääs

Oscar Gustafson